Gotowanie na ekranie

Wpis

środa, 21 marca 2012

Sałatka "gyros"

SKŁADNIKI

1 mała kapusta pekińska

1 puszka kukurydzy

2 cebule

7 ogórków kiszonych

1 średnia pierś z kurczaka

ketchup

majonez

przyprawa "gyros" do kurczaka

sól

pierz

wegeta

chili

 

PRZYGOTOWANIE

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę ok 1 cm. Gotować w przyprawie z odrobiną oleju. Gdy mięso będzie prawie miękkie odparować wodę i lekko podsmażyć mięso na oleju dodając więcej przyprawy. Mięso przekładamy na spód miski w której będzie cała sałatka. Ketchup mieszamy z majonezem i chili i niewielką ilością polewamy mięso. Na to układamy warstwę pokrojonych w drobną kostkę ogórki, a na ogórki warstwę pokrojonej w drobną kostkę cebuli. Całość polewamy niewielką ilością sosu majonezowego z ketchupem i chili. Na kolejną warstwę wykładamy kukurydzę a na koniec warstwę z pokrojonej i wymieszanej z wegetą kapusty pekińskiej. Całość polewamy resztą sosu.

Sałatkę najlepiej podawać po kilku godzinach lub następnego dnia po jej przygotowaniu.

SMACZNEGO !!!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
slonica69
Czas publikacji:
środa, 21 marca 2012 20:51

Polecane wpisy

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa